Bästa hotellen i Stockholm


Uncategorized / tisdag, december 3rd, 2019

I Stockholm finns alla typer av hotell från riktigt billiga enkla till dyra lyxhotell. Ett av de absolut populäraste hotellen är Radisson Blu Waterfront Stockholm som erbjuder lyxiga rum och full service mitt i City. Det är ett hotell i högre prisklass och dubbelrum kan kosta från 1 255 kronor och uppåt beroende på tillgång. Ett billigare alternativ som också ligger i City är Freys hotell på Bryggargatan, ett något enklare hotell men med mycket goda recensioner.

Om du är sugen på en riktig lyxupplevelse finns både anrika Grand Hotel och Hotel Diplomat som ligger på Östermalm. Det är riktiga femstjärniga hotell som erbjuder en vistelse utöver det vanliga. Grand Hotel är där kändisar brukar sova när de är på besök i Stockholm och prislappen på ett rum per natt kan lätt komma upp till 5 000 kronor. Här finns lyxbutiker och restauranger i direkt närhet till hotellen.

basta hotellen i stockholm

Spännande hotell och hostels i Stockholm

Det finns flera äventyrsfulla övernattningsmöjligheter i Stockholm. Det går att sova i en pensionerad Jumbojet som konverterats till hostel utanför Arlanda. Eller varför inte bo i det gamla fängelset på Långholmen? Svenska Turistföreningen STF har många prisvärda vandrarhem och hostel anslutna till sin verksamhet. Jumbo Stay STF ligger utanför Arlanda med fri transport till och från terminalerna. Dubbelrummet som ligger i cockpit kostar 1 850 kronor per natt och du sover i sängar bland instrument och spakar.

Jumbo Stay ligger lite utanför staden bredvid Arlanda och kan vara roligt för en natt på väg till eller från Stockholm. Långholmen däremot är inne i stan bredvid Södermalm och ligger i ett gammalt fängelse som konverterats till hotell och vandrarhem. Hotellet har full komfort och finns från ”enkelceller” till”familjeceller” och känslan av att det varit ett fängelse finns kvar med galler på fönsterna. Vandrarhemmet har en enklare standard men rent och okej komfort.

I Stockholm är det lätt att ta sig runt med pendeltåg, tunnelbana och bussar vilket gör valen av hotell lättare. För att spara pengar behöver du inte vara mitt inne i city, ta en skön promenad eller en snabb tur med tunnelbanan och du kan uppleva mer av staden till ett billigare pris. För andra är närheten det viktigaste och då är Östermalm nära Birger Jarlsgatan eller City när Centralstationen utmärkta lägen.