Bästa pensionaten i Sverige


Uncategorized / tisdag, december 3rd, 2019

Många ställer sig nog frågande till vad som skiljer ett pensionat från ett hotell. Skillnaderna är inte alltid så stora. På ett pensionat ingår oftast helpension, vilket betyder att man äter frukost, lunch och middag. På hotell brukar vanligtvis enbart frukost ingå. Ett pensionat ligger oftast fint till med naturen runt hörnet och man spenderar mestadels av sin tid där. Hotell kan vara ganska anonyma och blir oftast osynliga i en stadsmiljö.

Ett pensionat kan vara precis lika lyxigt som de finaste hotellen och det finns ett stort utbud av mysiga pensionat med fantastiska naturmiljöer i Sverige. Oftast drivs de av en och samma familj sedan flera generationer tillbaka. Tradition och historia finns det gott om, vilket gör upplevelsen fullbordad. I den här artikeln kommer vi att lista några av Sveriges absolut bästa pensionat med personlig service som erbjuder en svårslagen upplevelse.

Bästa pensionaten i Sverige

En upplevelse du sent kommer att glömma

Gula hönan ligger på sydöstra Gotland vid Ronehamn och har existerat sedan början av 1930-talet. Med sin stora och fina köksträgård är restaurangen självförsörjande med närodlade grönsaker, kryddor, frukt och bär. Under middagen ingår även en tur i trådgården tillsammans med trädgårdsmästaren eller köksmästaren. Det är få ställen som kan leverera en sådan helhetsupplevelse. Restaurangen utsågs till ”mästarklass” i White guide 2017, vilket gör den till nummer ett på vår lista.

Styrsö Skäret med sin fantastiska omgivning i Göteborgs skärgård är en riktig pärla. Endast 15 minuter med båt från Saltholmen är det ett måste för naturälskare som vill uppleva västkusten på rätt sätt. Varför inte ta en promenad runt ön eller ett dopp i havet när lusten faller på? Här kan du äta en härlig måltid med närodlade grönsaker och skaldjur som fångats av de lokala fiskebåtarna medan du njuter av den fina havsutsikten från terrassen.

Gammelgården ligger i Sälen i Dalarna och erbjuder spektakulära vyer över fjällen . En del av byggnaderna härstammar så långt tillbaka som till 1600-talet. För den som gillar aktiviteter erbjuds det allt från vandring till hundspann och längdskidor på fjället. Restaurangen ger en smak av fjället med vilt, fågel och fisk på menyn. Gammelgården erbjuder halvpension och det innebär att frukostbuffé och middag ingår i priset. Du vill inte missa denna upplevelse.