Vad är skillnaden mellan ett gästhus och ett B&B?


Uncategorized / tisdag, december 3rd, 2019

Vad är egentligen skillnaden mellan ett gästhus och ett B&B? B&B står för det engelska ordet ”bed and breakfast” och erbjuder ett rum som du kan sova i och frukost nästa dag, men nästan aldrig några övriga måltider. Oftast är verksamheten i ett hus ägt av en privat familj, vilket ger en mer hemtrevlig känsla. Hos de flesta får gästen ett privat rum och i flera fall ett eget badrum. Annars delas badrummet med andra.

De som sköter B&B har det antingen som sin huvudinkomst eller vid sidan av eftersom det sköts i deras egna hem. Det är inte vanligt att det finns anställda på ett B&B eftersom det sköts av de som bor där. Däremot kan det finnas större hus som kan vara i behov av att anställa en städare. Gränsen mellan ett B&B och ett hotell brukar gå vid en anställd ledning som sköter om boendet.

Vad är ett gästhus och vad är skillnaden?

Vad är skillnaden mellan ett gästhus och ett B&B?

Ett gästhus är ett fastighet som erbjuder en sovplats. Det brukar liknas med ett billigt sorts hotell. Skillnaden är att ett gästhus är ett privatägt hem som har blivit konverterad till att kunna ta emot gäster där ägaren av huset bor i helt separat del. Ett gästhus har väldigt sällan några anställda eftersom de brukar vara väldigt små. I länder som Sydamerika brukar dock gästhus vara stora och därmed har flera anställda.

I många delar av världen är det många som väljer att bo på ett gästhus när de ska stanna någonstans en lite längre tid. Detta eftersom du får vanligtvis ditt helt egna rum, men det är mycket billigare än ett hotell. Mat är inte sällan som ingår och de flesta erbjuder inte några måltider över huvud taget. Ett gästhus är bara ett ställe att kunna sova på i ett eget utrymme.

När det kommer till skillnader mellan ett B&B och ett gästhus finns det främst två stycken. Ett gästhus är oftast konverterat till att anpassa gäster med liknande utrustning som ett hotell, medan ett B&B är någons hem. På ett B&B ingår det även alltid frukost, men aldrig någon annan mat. Hos gästhuset ingår sällan måltider över huvud taget, eventuellt någon form av middag. I det stora hela är dock gästhus och B&B ganska lika varandra.