Unika hotell i Uppsala


Okategoriserade / torsdag, juli 30th, 2020

I Uppsala finns många mysiga och trevliga hotell att spendera tid på. Ett av favoriterna är Krusenberg Herrgård från 1600-talet som ligger pittoreskt bredvid Mälaren. Det är ett praktfullt hotell som har alla bekvämligheter som moderna hotell men erbjuder en unik historia. Hotellet erbjuder SPA, sportaktiviteter och fantastiska båtturer på Mälaren. Det är ett av de mest omtyckta hotellen i området kring Uppsala och ligger cirka 15 minuter från Uppsalas centralstation. Det är ett hotell för maximal avkoppling och relax.

Ett av de mest moderna hotellen i Uppsala är Elite Hotell Academia och det ligger i närheten av universitetet vilket är perfekt för akademiker som söker ett unik hotell att spendera natten på. En annan fördel med Elite Hotell Academia är att det ligger bredvid en tandläkare i Uppsala så det är perfekt möjlighet att ta ett tandläkarbesök. Närheten till allting i Uppsala gör det här hotellet mycket populärt och välbesökt. Många uppskattar designen och den speciella arkitekturen på hotellet.

Unika hotell i Uppsala

Första hotellet vid Uppsala Universitet

Ett av de äldre hotellen i Uppsala ligger vid Uppsala Universitet och lät byggas av Uppsala Studentkår 1930. Akademihotellet har sedan dess varit ett välbesökt hotell av akademiker och besökare till universitetet och ligger mitt i det kulturhistoriska centrumet i Uppsala. Närheten till universitetet, domkyrkan, Pelle Svanslöskvarteren gör detta mysiga hotell till en riktigt vistelse för den som önskar att vara nära allt och samtidigt i ett kulturhistoriskt område i Uppsala. Hotellet har varsamt renoverats i omgångar under 2000-talet.

Selmas Hytt och Salong

Ett av de mest intressanta hotellen i Uppsala är Selmas Hytt och Salong som är en båt omgjord till hotell. Det är ett populärt val bland resenärer och ska ha en väldigt välsmakande frukost. Hotellet är av enklare standard och sover gör du i en hytt som är som ett enkelrum eller dubbelrum med överslaf och underslaf. Badrummen är delade mellan gästerna och det visar på att hotellet är av enklare standard. Men med det unika att hotellet är en båt attraherar det gäster ändå.