De bästa historiska hotellen i Sverige

I Sverige finns det en mängd historiska och välkända hotell, ett av de mest kända hotellen är Grand Hôtel i Stockholm. Grand Hôtel slog upp sina dörrar den 14 Juni 1874. Hotellet har ett fantastiskt läge och ligger precis vid vattnet mitt emot Stockholms slott. Här hittar du den berömda Verandan tillsammans med flera prisbelönta restauranger. Grand Hôtel får högsta betyg av sina gäster och är ett hotell som vi kan rekommendera starkt.

I Gnesta, en timme utanför Stockholm hittar du Södertuna slott. Slottet byggdes 1381 och var från början en sätesgård som omvandlades på 1700-talet. Södertuna slott är en historisk pärla där man har hittat fornlämningar som sträcker sig ända tillbaka till järnåldern. Slottet ligger vackert beläget precis vid Frösjön. Med sin otroligt vackra natur på den svenska landsbygden är slottet en given favorit hos oss som du inte vill missa.

Historiska hotell du sent kommer att glömma.

Gripsholms Värdshus ligger i den pittoreska staden Mariefred, 45 minuter utanför Stockholm. Värdshuset är byggt på en grund från 1400-talet vilket gör det till Sveriges äldsta. Från rummen på värdshuset har du en vacker utsikt över mälaren och det kända Gripsholms slott. Rummen som erbjuds innehåller några av de finaste i Sverige i olika stilar. Med sin fantastiska utsikt och god mat är detta ett väldigt uppskattat val för konferans, weekend och bröllopsgäster.

De bästa historiska hotellen i Sverige

Thorskogs slott är beläget 30 minuter utanför Göteborg. Själva slottet byggdes 1892 men Thorskog har en lång historia som sträcker sig långt tillbaka. Det var i Thorskog den norska konungen Haakon Haakonsson den äldre och Birger Jarl slöt den ”eviga freden” mellan Sverige och Norge år 1249. Slottet gränsar till svartedalens naturreservat och erbjuder ett stort utbud av aktiviteter som till exempel Golf, krocket, Biljard med mera. Deras signum är en gnutta lyx och personlig omtanke.

Häringe slott ligger 30 minuter från Stockholm och erbjuder en väldigt lång historia. Till exempel så ansåg Gustav Vasa ha rätten till Häringe under 1500-talet. Kungar och rikt folk har kommit till Häringe för att roa sig under en lång tid vilket gör det till en historisk plats i Sverige. Allt detta tillsammans med utsökt mat och en härlig natur med mycket aktiviteter gör det till en av våra favoriter bland historiska hotell.