Varför budgethotell?

Att bo på hotell är ofta mysigt och ger en känsla av lyx, men tar även en stor del av reskassan i anspråk. Ska du till Stockholm för ett enstaka evenemang eller besöka några turistmål för några dagar så kanske budgethotell eller B&B kan vara ett alternativ. Om hotellvistelsen bara är för att få en säng att sova i och du inte kommer att vara på hotellet så mycket, då är budgetboende ett bra alternativ.

Det finns faktiskt en hel del hotell centralt i Stockholm som erbjuder trevliga och fräscha rum under tusenlappen, faktiskt kan kampanjer ge dig ett rum för nära 500 kronor. Ett sådant hotell är Långholmen Hotell som är inrymt i det klassiska fängelset på ön mitt i stan. En vistelse där är mer än bara övernattning, kanske till och med lite läskigt. Ett rum där får du för runt 500 kronor natten.

Fler budgethotell

Varför budgethotell?

Ett sätt att pressa sina boende- och matkostnader är att bo på hotell där frukost ingår. Ett sådant är Hostel Mosebacke som dessutom har ett fint rabatterbjudande, bo tre nätter – betala för två. Här ingår även frukost. Ett rum för två vuxna kostar strax under 600 kronor, stannar du längre blir det billigare. En båt med hotell hittar du på Söder Mälarstrand, Hotell Login, nära centralstationen med gott om parkeringsplatser, pris: strax under 800 kronor natten.

De stora hotellkedjorna har oftast lite dyrare hotell men det kan ibland löna sig att leta efter erbjudanden. Motel L som ligger i Hammarby Sjöstad är ett sådant. Centralt med goda kommunikationer erbjuder de ett rum för strax över 700 kronor per natt. Connect Hotel intill Älvsjömässan kan även de erbjuda ett rum för runt 500 kronor, ett lämpligt boende om du ska besöka mässan. I övrigt tar pendeltåget dig in till city på 10 minuter.

Mitt på Södermalm nära Slussen och Finlandsbåtarna ligger Hotell Tre Små Rum, ett charmigt hotell med priser runt 700 kronor och rejäl frukost finns. Ännu ett hotell från en av kedjorna är Scandic Ariadne som erbjuder boende för cirka 900 kronor natten. Hotellet ligger vackert beläget med utsikt över Värtan och Lidingö, nära till T-bana och Helsingforsbåtarna. Det går alltså att hitta billigt boende centralt, eller nästan centralt, i Stockholm under tusenlappen.